Monta naisiin liittyvää stereotypiaa pystyt listaamaan minuutissa? Pelottavan monta. Tässä meille ensimmäisenä mieleen tulleet ja vastineemme niihin.

Nainen tykkää shoppailla

Lotta: Tekisi mieli nauraa naisille, jotka saavat tyydytystä ostelusta. Mutta oikeasti minun on paha sanoa mitään. Irvailen naisille, jotka shoppailevat maanisesti, mutta olen ihan yhtä paha urheilukaupassa. Mutta vain urheilukaupassa. Kaikesta muusta ostelusta tulee vain morkkis. Pahinta on alusvaatteiden ostaminen. Ja meikkien. Ja vaatteiden.

Nainen osaa laittaa ruokaa

Lotta: En ole mikään huippukokki, mutta osaan kyllä jonkin verran, välillä jopa nautin ruoanlaitosta, jos on energiaa. Miia on tosi hyvä kokki.

Miia: Hah. Ruoanlaitto menee itsellä niihin taitoihin, joista miettii, että kuka nyt ei osaa laittaa ruokaa. Silti olen onnistunut siirtämään päävastuun talouden ruokahuollosta puolisolle. Win!

Naista kiinnostaa ulkonäkö

(tämä kuva kertoo tuhat sanaa)

Nainen osaa siivota

Miia: Asuin joskus 19-vuotiaana pienessä yksiössä Lappeenrannassa. Isäni kerran kylässä käydessään totesi, ettei voi uskoa, että niin sotkuisessa asunnossa asui naisihminen. Muistaakseni tosin silloinkaan kyse ei ollut niinkään osaamisen kuin kiinnostuksen puutteesta.

Sofia: Mä en kyllä edes osaa siivota. Siivoamiseen liittyy kaikkea lattiakaivojen kaivelua, uunin puhdistamista ja ikkunanpesua, eikä mulla ole hajuakaan kuinka ne tehdään.

Lotta: Pro tip: kannattaa pariutua siivoushullun miehen kanssa. Elämäni parhaita hetkiä oli kun minua kiellettiin osallistumasta ikkunanpesuun, koska työni jälki on kuulemma kuin virolaisella raksamiehellä.

Nainen nauttii ”hemmottelusta” kosmetologilla

Miia: Itse käyn mieluummin hammaslääkärissä.

Sofia: Jo meikissä istuminen on suunnattoman puuduttavaa ja rasittavaa, saati sitten joku kasvohoito.

Lotta: Kenellä on aikaa ja rahaa käydä hoidoissa?

Nainen haluaa syödä salaattia eikä pidä makkaroista ja pihveistä.

Nainen juo siideriä (tai skumppaa)

Sofia: Että pännii kun kaikissa blogitilaisuuksissa on aina vaan siideriä ja viiniä. Ihan totta hei.

Lotta: Tai Fresitaa. Yäk. Miksei IKINÄ ole kaljaa?

Nainen ei ole kiinnostunut seksistä

Sofia: Minä en ole kiinnostunut juuri mistään muusta.

Lotta: Tämä on niitä hämmentäviä kaksoisstandardeja: naista ei saa kiinnostaa, mutta silti pitää olla etevä petipuuhissa. Naisen seksuaalinen historia aiheuttaa usein kumppanille kauheita komplekseja.

Miia: Ihmislaji on kuitenkin lisääntynyt aika etevästi vaikka isopandoihin verrattuna. Ni väittäisin kyllä, että kiinnostaa.

Ja kun nainen lopulta kiinnostuu seksistä, hän haluaa halailla sen jälkeen

Miia: Mieluummin kaljalle.

Nainen ei osaa vaihtaa lamppua tai käyttää työkaluja

Lotta: Pahinta on se, että moni ei edes yritä. Että helpointa on vähän tihrustella itkua, pitää ruuvimeisseliä tahallaan väärin päin kädessä ja pyytää mies apuun. Se pistää vihaksi. Yritä ensin itse, ja savun hälvettyä pyydä joku osaava mies- tai naisoletettu paikalle. Itse olen enemmän ”ei tarvi auttaa” -koulukuntaa, mutta olen oppinut välillä antaa muidenkin jeesata esimerkiksi fillarin monimutkaisemmissa huoltotoimenpiteissä.

Miia: Olen todellakin ”ei tarvi auttaa” -koulukuntaa. Vaikka välillä ei olekaan mitään käsitystä siitä, mitä olen tekemässä, teen silti mieluummin itse kuin pyydän apua. If Dennis Hopper can do it, I can do it!

Nainen ei ymmärrä urheilua

Miia: Vaikka treenaan paljon niin urheilua en kyllä juurikaan seuraa. Instasta painonnostoa, jonkin verran CrossFit-kisoja ja jalkapalloa isojen arvokisojen verran (ennen seurasin myös La Ligaa sekä Mestarien liigaa, mutta nykyään vähänlaisesti). En katso olympialaisia tai jotain lätkän MM-kisoja. Suurinta osaa lajeista en varmaan myöskään ymmärrä. Siis MITÄ edes jossain curlingissa yritetään?

Lotta: Minä olen kova penkkiurheilemaan ja yritän ymmärtää urheilua. Paitsi jalkapalloa ja autoilua, ne ovat tylsiä. Parhaita lajeja: pikaluistelu, ampumahiihto, pyöräily, voimalajit, hiihto.

Miia: Tästä huolimatta Lotta on ihan yhtä surkea sporttitriviassa kuin minä. Kumpikaan ei koskaan saa Trivial Pursuitissa oranssia pylpyrää. Ei ikinä!

Nainen tykkää romanttisista elokuvista ja kirjoista

Lotta: Sofia tykkää. Ja miksi kaikissa romanttisissa kulttuurituotteissa  se rakkauden kohde on rikas stalkkeri? Kenen mielestä on oikeasti romanttista, että joku tunnustaa ”olen kuukausia katsellut kun sinä nukut”?

Sofia: On se romanttista. Niin kauan kunnes se tapahtuu itselle.

Miia: Mä en pidä oikein mistään elokuvista, en varsinkaan romanttisista. Mutta ei kai se nyt mun vika ole, että tehdään niin huonoja leffoja!

Nainen pitää vauvoista

Sofia: Pakko myöntää, olen hulluna vauvoihin. Harmi vaan että niistä kasvaa lapsia, ja lasten kanssa en pärjää.

Lotta: Mä en ole koskaan pitänyt ihmisvauvoista, siskon lapset on ihania mutta muuten en ole ihmistaimista missään kehitysvaiheessaan pahemmin välittänyt. Mutta eläinvauvoista pidän hirrrrrmuisesti!

Miia: Ei. Jopa koirat on kivempia sitten, kun ne on vähän vanhempia. Minkä tahansa eliön varhaisvaihe on paitsi tylsä (siis mitä jonkun vauvan kanssa voi tehdä?), myös hermostuttavan avuton ja tarvitseva. Ei pysty, liian hapokasta.

Nainen haluaa naimisiin

Lotta: 50 % Teräsmeduusoista on joko ollut tai on parhaillaan naimisissa. Itse en ole ollut naimisissa tai kihloissa, en lähelläkään. Ehkä sitä joskus käytännön syistä voisi pamauttaa naimisiin, mutta romantillisessa mielessä ei ole tarvetta. Olen katsonut tarpeeksi monta jaksoa Satuhäitä tietääkseni, että en ikinä halua järjestää hääjuhlia.

Sofia: Mä kyllä halusin naimisiin. Ja saatan haluta uudestaankin.

Miia: Paitsi että en itse ole naimisissa, vanhempani eivät ole koskaan olleet naimisissa, eikä kovin moni mun ystäväkään ole. Mennyt jotenkin ihan ohi iteltä tää naimishomma.

Nainen rakastuu renttuihin

Sofia: Taitaa olla parempi että mä en vastaa tähän mitään.

Muut: Joo.

Nainen tykkää sisustaa

Lotta: Olen sisustanut kyllä siinä mielessä, että on kiva matto ja taulu ja niin edelleen. Mutta se on siinä sitten seuraavat kymmenen vuotta.

Nainen haluaa pitkän ja varakkaan miehen

Lotta: Lyhyet miehet best! Kävin kerran treffeillä superpitkän miehen kanssa. On kauhean hankalaa kun itse ulottuu toista johonkin kylkiluiden kohdalle.

Miia: Itsehän en yhtään tykkää tuntea itseäni pieneksi tai lyhyeksi. Suhtaudun epäilyksellä itseäni (172 cm) pidempiin ihmisiin. Varallisuudessa taas ei nyt sinänsä ole mitään vikaa, mutta lähinnä rahasta kiinnostuneet ihmiset on pitkäveteisiä.

Nainen haluaa työskennellä hoiva-alalla

Sofia: Hoiva-ala olisi mulle totaalinen painajainen. Lähtisin melkein mihin tahansa hommiin mieluummin.

Miia: Arvostan ihan älyttömästi ihmisiä, jotka hoivaavat toisia ammatikseen, oli kyseessä sitten lastentarhanopettaja, terveydenhoitaja tai päihdetyöntekijä. Onneksi jotkut haluavat tehdä sitäkin.

Nainen haluaa olla karvaton

Naisista ja karvoista keskustellaan täällä

Naiset pitävät kukista

Sofia: Myönnän. Vähän nolottaa että vastaan näin kaikkiin näihin romantillisiin kysymyksiin.

Naiset eivät osaa ajaa autoa eivätkä parkkeerata taskuun

Sofia: Osaan ja osaan. Ei mulla korttia ole, mutta eihän sitä kortilla ajeta.

Lotta: Mä en oikein osaa. Mutta johtunee siitä että mulla on ollut kortti vasta pari kuukautta ja ennen autokoulua en ollut ajanut minkäänlaisella moottoroidulla ajoneuvolla koskaan. Eikä se ole mikään ominaisuus- vaan harjaantuneisuuskysymys. Moni mies on ajellut polvenkorkuisesta jollain peltoautolla, onhan siinä vähän eri lähtökohta lähteä ajelemaan kuin kolmekymppisellä fillaristilla.

Miia: Kohdallani tämä on kyllä totta. En ole ikinä istunut auton ratissa. Olen kuitenkin aika varma, että olisin melko ässä autoilija!

Naiset laihduttavat eivätkä halua isoja lihaksia (jotka saa kuntosalilta). 

Lotta: Naiset ajattelevat laihduttamista. Minäkin ajattelin, mutta en päässyt laihdutushommissa kuin siihen pisteeseen, että tallensin puhelimeen pari meemiä laihduttamisesta. Ja tuosta lihasasiasta: en ole IKINÄ tavannut miestä, joka sanoisi että hänelle kasvaa poikkeuksen nopeasti lihakset, jo yhden salikerran jälkeen on hirveä Hulk. Naisia sen sijaan tiedän kymmeniä, jotka sanovat että heillä on poikkeuksellinen lihaskasvu, vaikkei olekaan. Lihaskasvun pelko on monissa niin suuri.

Miia: Kestän kaikenlaista, mutta naistyypillistä laihdutuspuhetta en kyllä siedä yhtään.

Nainen on naiselle susi. Naiset puhuvat miehistä pahaa selän takana.

Lotta: Me puhutaan pahaa kaikista selän takana. Eniten itsestämme.

Miia: Joskin olen itse 90 % ajasta ihan ulalla siitä, kenestä me ylipäänsä puhutaan. Ai minusta?

Nainen ei haise pahalle


Ihan vapaasti sitten veikkaamaan, että haiseeko kuvan nainen vai ei?

Nainen ei ole hauska

Kaikki: Jos tiedätte meidät, niin tiedätte että tämä ei ole totta.

P.S. Nina on mitä ilmeisimmin viettämässä naistenpäivää perinteisin menoin samppanjan ja Hunks-Yuccin parissa, joten häntä ei tavoitettu kommentoimaan.

RSS
Facebook
Facebook
Instagram