Testissä KSM66 ashwagandha – erikoinen kokemus!

Ashwagandha puhuttaa nyt kovasti. Monet pitävät sitä ihmerohtona. Ashwagandhan sanotaan helpottavan stressiä ja alakuloisuutta, auttavan parantamaan kuntoa, lisäävän seksuaalista halua, edistävän painonpudotusta, parantavan keskittymiskykyä, tukevan kilpirauhasen toimintaa ja niin edelleen.

Pitihän sitä testata. (Että pitikin haha!)

Ai mikä ashwagandha?!

Ashwagandha on suomeksi rohtokoiso, ja sen juuresta jauhettu pulveri on yleinen rohdos ayurvedassa. Ayurveda taas on perinteinen intialainen terveydenhoitometodi. Se tunnetaan parhaiten kehotyypeistä vata, pitta ja kapha.

Minä olen pitta, ja ashwagandhan pitäisi sopia kaikille kehotyypeille, myös pittalle. Toisin kävi.

Testasin Harmonia KSM66 ashwagandhaa, joka on vesi- ja maitopohjainen, täysspektrinen ashwagandha-juuresta valmistettu uute, kertoo esite.

(Tässä kohtaa mainittakoon, että sain tuotetta ilmaiseksi, mutta en tätä blogia varten, joten kyse ei ole yhteistyökuviosta mutta en myöskään maksanut kapseleista.)

KSM66 ashwagandhasta löytyy aika paljon ylistäviä arvioita somesta. Lisäksi KSM66 ashwagandhaa on tutkittu tieteellisesti, ja sitä saa mainostaa Euroopan elintarviketurvallisuusviraston EFSA:n hyväksymillä väitteillä muun muassa stressinsietokyvyn paranemiseen, rentoutumiseen ja naisen hedelmällisyyteen liittyen.

KSM66 ashwagandha

Kyseessä ei siis ole uskomukseen perustuvat huuhaakapselit, vaan tutkittu tuote, joka ainakin tämänhetkisen tieteellisen tiedon valossa toimii.

Harmonia KSM66 ashwagandhaa markkinoidaan lauseella “edistää kehon stressinsietokykyä”, koska muut oireet joihin tuote vaikuttaa auttavan, johtuvat yleensä stressistä. Uniongelmat, seksuaalisen halun muutokset, lihominen, keskittymiskyvyttömyys, matala mieliala, kaikki nämä voivat johtua stressistä.

Minulla oli tällä taustatiedolla kohtuullisen kokoiset odotukset ashwagandhan suhteen (ei suuret, jos luet tätä blogia säännöllisesti niin tunnet minut – aina negistelemässä!): Tutkittua tietoa ja paljon ylistäviä kommentteja!

Lisäksi itseäni vaivaa monet sellaiset oireet, johon KSM66 ashwagandha lupaa apua, kuten nyt stressi, väsymys, jaksamattomuus…näitä on tutkittu ja hoidettu jo viime syksystä, mutta mitään selvää syytä ei ole löytynyt.

Valitettavasti en voi liittyä KSM66 ashwagandhan hehkuttajien joukkoon. Olin valmis uskomaan vaikka placeboon tällä kertaa, mutta ei. Sen verran ikäväksi meni.

KSM66 ashwagandha

En tosiaan sano, että vedätystä koko pulveri, koska tutkimukset. Huomautan myös, että ohjeessa sanotaan, että kapseleiden vaikutus alkaa 2-4 viikon kuluttua käytön aloittamisesta. Itse en päässyt niin pitkälle.

Kävi nimittäin niin, että KSM66 ashwagandhaa käyttäessäni ilmeni kaksi outoa oiretta: 1. minua alkoi huimata jopa istuessa, 2. kuukautiset olivat kummalliset.

Ykkönen ei haitannut kovinkaan pahasti. En pelästynyt, yhdistin sen heti näihin kapseleihin. Ja se oli sellaista lievää hetken pyöritystä, ei mitään “apua kaadun” -huippausta.

Mutta kakkonen tarkoitti sitä, että menkat alkoivat kolme päivää etuajassa, mutta kestivät normaalin ajan. Lisäksi ne olivat kivuliaat ja erittäin runsaat. Normaalisti minulla ei ole kuukautiskipuja oikeastaan lainkaan.

ashwagandha kokemuksia

Netistä löytyi väitteitä siitä, että ashwagandha voi auttaa palauttamaan puuttuvan kuukautiskierron. Sekä väitteitä sitä, että se voi pahentaa verenvuototaipumusta. Että en tiedä sitten liittyikö asiaan vai ei…

Tavallaan olisin halunnut antaa KSM66 ashwagandhalle mahdollisuuden pidemmäksi aikaa, mutta en halunnut ottaa sitä riskiä, että seuraavatkin kuukautiset ovat ylipitkät, runsaat ja kivuliaat sekä alkavat milloin sattuu.

Koska tutkimustulokset ovat niin lupaavat, voisin kokeilla KSM66 ashwagandhaa uudelleen syssymmällä, mutta näin kesän reissujen ja retkien alla en halua ottaa riskiä siitä, että kiertoni menee sekaisin.

Mitään yhteenvetoa siitä, toimiiko ashwagandha en näin ollen voi tehdä. Mutta kerroinpahan nyt, että näinkin voi käydä.

Lue myös:

Munaa yoniin

Testissä kollageenijauhe

RSS
Facebook
Facebook
Instagram

Previous

10 treenifaktaa minusta

Next

Katkera tilitys: Tältä tuntuu kun ei ole koskaan lomaa

1 Comment

  1. Noora

    Minulla kävi sama juttu tuon kanssa, en aluksi tajunnut yhdistää sitä tuohon ravintolisään mutta koin todella kovaa huimausta ja pahaa oloa! Lentokoneessa alkoi oksettaa kun kone kääntyi jne. Todella harmillista.

Vastaa

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén