Testissä KSM66 ashwagandha – erikoinen kokemus!

Ashwagandha puhuttaa nyt kovasti. Monet pitävät sitä ihmerohtona. Ashwagandhan sanotaan helpottavan stressiä ja alakuloisuutta, auttavan parantamaan kuntoa, lisäävän seksuaalista halua, edistävän painonpudotusta, parantavan keskittymiskykyä, tukevan kilpirauhasen toimintaa ja niin edelleen.

Pitihän sitä testata. (Että pitikin haha!)

Ai mikä ashwagandha?!

Ashwagandha on suomeksi rohtokoiso, ja sen juuresta jauhettu pulveri on yleinen rohdos ayurvedassa. Ayurveda taas on perinteinen intialainen terveydenhoitometodi. Se tunnetaan parhaiten kehotyypeistä vata, pitta ja kapha.

Minä olen pitta, ja ashwagandhan pitäisi sopia kaikille kehotyypeille, myös pittalle. Toisin kävi.

Testasin Harmonia KSM66 ashwagandhaa, joka on vesi- ja maitopohjainen, täysspektrinen ashwagandha-juuresta valmistettu uute, kertoo esite.

(Tässä kohtaa mainittakoon, että sain tuotetta ilmaiseksi, mutta en tätä blogia varten, joten kyse ei ole yhteistyökuviosta mutta en myöskään maksanut kapseleista.)

KSM66 ashwagandhasta löytyy aika paljon ylistäviä arvioita somesta. Lisäksi KSM66 ashwagandhaa on tutkittu tieteellisesti, ja sitä saa mainostaa Euroopan elintarviketurvallisuusviraston EFSA:n hyväksymillä väitteillä muun muassa stressinsietokyvyn paranemiseen, rentoutumiseen ja naisen hedelmällisyyteen liittyen.

KSM66 ashwagandha

Kyseessä ei siis ole uskomukseen perustuvat huuhaakapselit, vaan tutkittu tuote, joka ainakin tämänhetkisen tieteellisen tiedon valossa toimii.

Harmonia KSM66 ashwagandhaa markkinoidaan lauseella “edistää kehon stressinsietokykyä”, koska muut oireet joihin tuote vaikuttaa auttavan, johtuvat yleensä stressistä. Uniongelmat, seksuaalisen halun muutokset, lihominen, keskittymiskyvyttömyys, matala mieliala, kaikki nämä voivat johtua stressistä.

Minulla oli tällä taustatiedolla kohtuullisen kokoiset odotukset ashwagandhan suhteen (ei suuret, jos luet tätä blogia säännöllisesti niin tunnet minut – aina negistelemässä!): Tutkittua tietoa ja paljon ylistäviä kommentteja!

Lisäksi itseäni vaivaa monet sellaiset oireet, johon KSM66 ashwagandha lupaa apua, kuten nyt stressi, väsymys, jaksamattomuus…näitä on tutkittu ja hoidettu jo viime syksystä, mutta mitään selvää syytä ei ole löytynyt.

Valitettavasti en voi liittyä KSM66 ashwagandhan hehkuttajien joukkoon. Olin valmis uskomaan vaikka placeboon tällä kertaa, mutta ei. Sen verran ikäväksi meni.

KSM66 ashwagandha

En tosiaan sano, että vedätystä koko pulveri, koska tutkimukset. Huomautan myös, että ohjeessa sanotaan, että kapseleiden vaikutus alkaa 2-4 viikon kuluttua käytön aloittamisesta. Itse en päässyt niin pitkälle.

Kävi nimittäin niin, että KSM66 ashwagandhaa käyttäessäni ilmeni kaksi outoa oiretta: 1. minua alkoi huimata jopa istuessa, 2. kuukautiset olivat kummalliset.

Ykkönen ei haitannut kovinkaan pahasti. En pelästynyt, yhdistin sen heti näihin kapseleihin. Ja se oli sellaista lievää hetken pyöritystä, ei mitään “apua kaadun” -huippausta.

Mutta kakkonen tarkoitti sitä, että menkat alkoivat kolme päivää etuajassa, mutta kestivät normaalin ajan. Lisäksi ne olivat kivuliaat ja erittäin runsaat. Normaalisti minulla ei ole kuukautiskipuja oikeastaan lainkaan.

ashwagandha kokemuksia

Netistä löytyi väitteitä siitä, että ashwagandha voi auttaa palauttamaan puuttuvan kuukautiskierron. Sekä väitteitä sitä, että se voi pahentaa verenvuototaipumusta. Että en tiedä sitten liittyikö asiaan vai ei…

Tavallaan olisin halunnut antaa KSM66 ashwagandhalle mahdollisuuden pidemmäksi aikaa, mutta en halunnut ottaa sitä riskiä, että seuraavatkin kuukautiset ovat ylipitkät, runsaat ja kivuliaat sekä alkavat milloin sattuu.

Koska tutkimustulokset ovat niin lupaavat, voisin kokeilla KSM66 ashwagandhaa uudelleen syssymmällä, mutta näin kesän reissujen ja retkien alla en halua ottaa riskiä siitä, että kiertoni menee sekaisin.

Mitään yhteenvetoa siitä, toimiiko ashwagandha en näin ollen voi tehdä. Mutta kerroinpahan nyt, että näinkin voi käydä.

Lue myös:

Munaa yoniin

Testissä kollageenijauhe

Previous

10 treenifaktaa minusta

Next

Katkera tilitys: Tältä tuntuu kun ei ole koskaan lomaa

17 Comments

 1. Noora

  Minulla kävi sama juttu tuon kanssa, en aluksi tajunnut yhdistää sitä tuohon ravintolisään mutta koin todella kovaa huimausta ja pahaa oloa! Lentokoneessa alkoi oksettaa kun kone kääntyi jne. Todella harmillista.

  • Helena

   Huippaa minuakin. Viikon söin e ne kuin tajusin mistä huippusuosittu johtui!!!!!!lopetin!!!!!!

   • Helena

    Siis viikon söin , huimasi ihan ykskaks!!!! , en heti tajunnut että tästä ksm 66 johtui. Nyt kaksi päivää syömättä niitä ja vieläkin tulee
    Huimauskohtauksia! !!! Apua! Edellinen vastaus oli kirjoitusvirheitä!

 2. Ansku

  Sama juttu, paha olo, pyörrytys ja menkat tuli miten sattui. Ei mitään positiivista sanottavaa tuotteesta 😒

 3. Sami

  Joo mulla sama pyörrytys alkoi melkeen heti kun aloin ottaa ashwagandaa. Myös aika kova väsymys tuli noista, muttei kuitenkaan vaikuttanut yöunia pidentävästi. Lopuksi tuli kuume aivan yhtäkkiä, ilman minkäänlaisia ennakko oireita (toki tästä ei voi tietää johtuiko tämä lisäravinteesta, mutta yleensä mulle ei kuume noin nouse). Enpä enempää uskalla kokeilla ja kun mitään positiivisia ominaisuuksiakaan ei ilmaantunut.

 4. Telle

  No ei ollut tuo tuote mutta vastaava minulla käytössä. Aloitin yhdellä kapselilla. Alussa oli hieman huimausta ja pahoinvointia, sellainen inha olo aamusta iltaan. Vaikka toisaalta tuntui virtaa riittävän. Otin sitten aamulla ennen tuota kapselia lasillisen ab-piimää ja pari lusikallista chia-siemeniä (liotettuja). Sinnepä hävisivät kaikki epämääräiset oirehdinnat! Nyttemmin olen jostain lukenut, että mikäli keholla on puhdistautumisen tarvetta, voi tulla noita pahoinvointioireita. Siihen kuulemma auttaa inkivääristä haudutetun teen juominen parin viikon ajan – ja sitten voi aloittaa tämän ashwagandan syömisen taas uudestaan. No, minulla auttoi tuo piimä, joten jatkan harjoituksia. Tuloksia pitäisi alkaa näkymään parin viikon päästä, sitä ootellessa 😀

 5. Susu

  Löysin tämän sun kirjoituksen kun googlettelin “ashwagandha sekoitti kuukautiset”.. Eipä meinaa negatiivia vaikutuksia löytää!

  Mä aloitin KSM66 kapselit reilu 2 viikkoa sitten, ihan kuukautiskierron alussa eli menkat oli just loppuneet. Mulla on yleensä tosi tarkka kierto. Noh, tästä kahden viikon päästä mulla piti olla ovulaatio joten luulin että on ovulaatiokipua kun tuikki aika kovasti alavatsaa ja tuli myös verta. Nyt mulla on tullut veristä vuotoa reilun viikon ja normaalisti mun menkat kestää 3-4 päivää. Tänään oli niin kivulias alavatsasärky et katsoin jo netistä miten omassa kunnassa mennään ensiapuun ku ei oo tarvinnu mennä. Otin 2 buranaa niim meni parissa tunnissa onneksi ohi. Varasin ajan gynelle niin käydään nyt kattoo ettei vaan oo mikään kysta tms..

  Luulen kyllä että puhtaasti ksm66 syytä tämä.. Menkat/välivuoto alko siis noin 1,5 viikkoa etuajassa ja on ollu tosi kivuliaat…

 6. aurora

  Miten nopeasti oireet tuli?Nyt syönyt kaksi Kk.tätä ,Tuo Huimaus, Menkat kestänyt melkein kaksi viikkoa taitaa loppua munkin käyttö tähän

 7. Elina

  Minulla jo yksi KSM66-kapseli aiheutti unettoman yön ja sydämentykytystä, siis aivan päinvastaista kuin luvattiin. Netistä löysin sitten tietoa, että tuote ei sovi kilpirauhasvaivousta kärsiville.

  • sirkku

   Ei suositella otettavaksi illalla. Iltapäivällä viimeinen kerta.

 8. Eija

  Todella mielenkiintoista! Itse olen syönyt nyt reilun viikon, enkä ole mitään haittavaikutuksia huomannut. Minulla myös kilpirauhaslääkitys. Olen myös hieman rennompi, mutta ei mitään maailma rauha-fiiliksiä vielä 😉

 9. Saara

  Kokeilin viime keväänä tätä ksm 66 tuotetta, ja menkat kans alkas sit muutamaa päivää normaalia aiemmin. En muista oliko kuinka kipeet. No jätin sit ashwagandat ottamatta ja kierto palautu normaaliksi. Nyt jostain syystä syksyllä kokeilin uudestaan ja viikon pari söin ja taas menkat alkas muutamaa päivää aiemmin. Tosi kivuliaat, mutta mulla välillä on muutenki. Tätä tekstiä lukiessani, tajusin että noi huimaavat “maailma vähä pyörii” kohtaukset viime viikkojen aikana todennäkösesti johtui tästä ksm66. En ollut sitä siihen hoksannu yhdistää. No, nyt taidan luovuttaa ja jättää tuon tuotteen siinä uskossa, että kehoni on viisas eikä se tarvitse tätä superrohtoa. Jollekki tämä varmaan sopii ja saa apua vaivoihinsa. Minä en ole se tyyppi.

 10. Aurora

  Mulla KSM66 paransi unta. Mulla on unta mittaava rannetietokone, josta sen voi todeta ihan lukuina. Syvän unen määrä kasvoi ja unen yhtenäisyys parani, ts. yöheräilyt lyheni. Taustalla mulla melko vakava stressi, mistä johtuen unettomuutta jo useamman vuoden ajan. Ei huimausta, eikä muitakaan epämiellyttäviä oireita. Oma veikkaukseni on että valmiste toimii eri ihmisillä vähän eri tavoin.

 11. sirkku

  Luontaiset syytä hoitavat menetelmät ovat hitaampi tie kuin lääketieteelliset oireita hoitavat. Stressi sekoittaa hormonitoimintaa. Luontaishoidoissa on aina ensin pahenemisvaihe. Jolloin tulee outoja oireita, tilanne näyttää “pahenevan” aluksi. Mutta sen jälkeen alkaa korjaantua. En vähättele kenenkään kokemuksia ja ihan varmasti on niin, että jokaisen kokemus on yksilöllinen ja kaikki ei sovi kaikille. Itse otin ashwakandhan käyttöön uniongelmien, stressin ja alakulon sekä riittämättömyyden tunteen vuoksi. Kehoni reagoi jo neljän päivän kuluessa: alkoi löytyä energiapiikkejä ja iloa. Koska olen vuosikausia syönyt ravintotiheää kotimaista luomuruokaa, uskon että myös sillä oli vaikutuksensa siihen, että muutos oli nopea ja vaivaton. Ashwakandha on nk. adaptogeeni, eli se tasapainottaa kehon toimintoja. Voitte googlettaa sanan adaptogeeni, mikäli haluatte lisää tietoa.

 12. Taru

  Minulla meni ensimmäiset kuukautiset sekaisin Ashwagandhan aloittamisen jälkeen, mutta sen jälkeen on nyt vuoden verran ollut taas sama säännöllinen rytmi kuin ennenkin. Otan vain yhden kapselin iltaisin, mutta olen saanut sillä poistettua aamuyön valvomisen, josta ehdin kärsiä vuosikaudet, ja lisäksi herään aamulla levänneen oloisena. Selvisin myös syksyn pahasta työstressikaudesta ilman stressioireita, mikä oli tosi outoa ja mahtavaa.

 13. Jarmo

  Kuukautiset sitä ja tätä. Hyvä naisväki, tämä rohto on suunnattu pääasiassa miehille.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén