Kahviaddiktin tunnustuksia

Uniongelmista kärsivänä olen valmis kokeilemaan kaikkia keinoja paremman unen saamiseksi. Tosin en ihan kaikkia, sillä kahvinjuonnin vähentämistä olen vetkutellut niin pitkään kuin vain mahdollista.

Mutta kokeillaan nyt tätäkin. Päätin että en juo kahvia enää puolenpäivän jälkeen, vaan korvaan kupposen kuumaa vähäkofeiinisella teellä.  Kokonaan kahvinjuontia en kyllä aio lopettaa, sillä en hae kahvista pelkästään piristystä ja kofeiinia vaan nautin aidosti sen mausta ja kahviin liittyvistä tavoista.

Kahvinjuonnin vähentäminen on varmasti ihan viisasta. Duodecimin mukaan kohtuukäytön raja on 1-4 kuppia päivässä. Itse saatan helposti juoda vaikka kymmenen, jos sumppia on tarjolla. Töissä vaara vaani joka nurkalla, kun konttorilla on sekä suodatinkahvia että kahvikone lämpimänä ja palavareissa pääsääntöisesti aina kahvit tarjolla. Tutkimusten mukaan runsaalla kofeiinin nauttimisella voi olla vaikutusta niin unenlaatuun kuin ahdistuneisuuteen, joten tämä kivi on hyvä kääntää monestakin syystä.

Mutta kyllähän se on helvetin outoa olla juomatta kahvia kun sitä on teini-ikäisestä asti joka päivä vetänyt. Tee ei ole lähellekään niin hyvää kuin kahvi. Ja kun menee palaveriin ja kieltäytyy kahvista, tuntuu että ei ole oikea aikuinen. Ai teillä on mukana joku ihmistaimen tet-harjoittelussa! Laitetaan hänet istumaan tuonne lasten pöytään!

En vielä osaa parin päivän kokeilun perusteella sanoa, onko tästä mitään iloa. Huomaan kaipaavani kahvia, ja eilen fillaroidessa pysähdyin liikennevaloihin kahvipuodin eteen ja sniffailin sieltä leijuvaa taivaallista kahvipapujen tuoksua. Mutta jos tämän pienen jutun myötä unet paranevat, on tämä ehkä osittaisen luopumisen arvoista.

Aikaisempia unikirjoituksia:
Uniaddiktin tunnustuksia
Vinkit unettomuuteen: lukijoiden suosikit
Parhaat unettomuusvinkit – odotukset vs. todellisuus

 

RSS
Facebook
Facebook
Instagram

Previous

Salille pukeutuvat naiset

3 Comments

 1. Taru

  Mä olen niin tyytyväinen että en koskaan opettanut itseäni kahvikoukkuun ja on ainakin yksi huoli vähemmän :D. Vaikkei se nyt pahimmasta päästä addiktoiva aine olekaan, niin aika moni ei pysty pitäytymään kohtuudessa.

  Minä en ole ikinä lähtenyt miettimään, että jostain hiton kohteliaisuudesta pitäis juoda kahvia (mun teetä juova mies juo tän takia välillä kahvia), tai mitä muut aattelee kun ei juo kahvia… Jos ei teetä ole, olen ilman ja se on ihan fine 🙂 (ja saa olla muillekin fine :D)

  • Lotta

   Joo, monesti ihmiset juo kahvia ihan kohteliaisuudesta, se on outoa. Mun mummon mielestä kaikki aikuiset juo kahvia ja laittoi mua 4 vuotta vanhemman isosiskon istumaan lasten pöytään juhlissa koska se halusi mehua eikä kahvia, kun mä taas pääsin aikuisten pöytään kun olin kova vetämään kahvia jo nuoremmalla iällä 😀

 2. Liina

  Voin lohduttavasti kertoa, että kaikkeen tottuu. Esim. siihen, että juo päivässä kaksi kuppia kymmenen sijaan. (Tosin mulla asiaa auttoi se, että klo 15 tai 3 kupin jälkeen kahvi alkaa maistua ihan kertakaikkisen pahalta, joten se paha kahvi on tavallaan helppo jättää pois. Jälkikäteen en ymmärrä, miksi aikaisemmin vedin kahvia hampaat irvessä silloinkin kun se ei oikein maistunut.) (Aamukahvi sen sijaan maistuu taivaalliselta aina.)

  Ryystä jotain kookosvettä ja näytä terveen sporttiselta. Kaikki nuutuneet kofeinistit kadehtii sua palavereissa.

Vastaa

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén